Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΡΑ 1η


                      Στην χθεσινή ανάρτηση σας μίλησα για την ιδέα ενός αλλιώτικου χριστουγεννιάτικου ημερολογίου. Ενός ημερολογίου που θα μετράει τις μέρες προς τα Χριστούγεννα με μια καλή πράξη.

                  Χθες λοιπόν στις 30 Νοεμβρίου κάναμε την πρώτη μας καλή πράξη. Λείπαμε από το πρωί και όταν γυρίσαμε είχε νυχτώσει και έβρεχε αρκετά . Δεν μας πτόησε όμως. Κόψαμε λίγο μπαγιάτικο ψωμάκι , κάναμε μια τρύπα ώστε να δημιουργηθεί ένα κενό και τα δέσαμε με μια κλωστούλα σε κλαδιά των δέντρων.



         Βάλαμε περίπου 7 φέτες από μισό κιλό μπαγιάτικο ψωμί σε διάφορα δέντρα με σκοπό να γίνουν τροφή για τα πουλάκια που τώρα που αρχίσανε τα κρύα λίγο δυσκολεύονται να βρουν φαγητό.


               Ευχόμαστε κάποια από αυτές τις μέρες να δούμε και κάποιο αληθινό πουλάκι να τρώει όπως σε αυτή την υπέροχη φωτογραφία από όπου πήραμε και την ιδέα.


                      Σας καλημερίζω με μια πρωινή εικόνα από το σαλόνι του σπιτιού μας τώρα. Εχθές κοιμηθήκαμε στρωματσάδα στο σαλόνι , με παιδική ταινία και παρέα τα λαμπάκια του δέντρου να αναβοσβήνουν όπως και πέρισυ.  Τώρα τα πιτσιρίκια χουζουρεύουν βλέποντας παιδικά. Απλά πράγματα αλλά τεράστια ευτυχία !!!


                  Η ιδέα του διαφορετικού ημερολογίου βρήκε ανταπόκριση από την Ελπίδα , την supermom Σοφία την την Βέρα , την Ασπασία και το Σοφάκι. Περιμένω με χαρά και τις δικές σας συμμετοχές. Δεν χρειάζονται απαραίτητα καθημερινές αναρτήσεις με φωτογραφία. Μόνο καλές πράξεις και αναφορά σε αυτές ακόμα και αν είναι μια φορά την εβδομάδα. Τι λέτε; Πόσοι μπορούμε να μαζευτούμε ώστε να βάλουμε ένα λιθαράκι για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος ;
            
           Μέρα πρώτη στο ημερολόγιο αγάπης  και αποστολή εξετελέσθη ! Μια γλυκιά αγαλλίαση στην καρδιά μας και συνεχίζουμε.........

                                        Καλό μήνα με ένα Δεκέμβρη πολύ.... αέρινο. Θα το σηκώσει, δεν θα το σηκώσει το σπιτάκι ,μας; Θα δείξει.
                                       
                                                Καλημέρα lolipops :)))

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα όλη μέρα Γιωτάκι μου!!! Τυχερά τα πουλάκια που θα βρεθούν στο σπιτάκι σας!!!
    Και εγώ συμμετέχω βεβαίως βεβαίως αλλά με εναλλακτικο τρόπο:)
    Μια καλή πράξη την ημέρα, τη μιζέρια κάνει πέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα. Υπέροχη η ιδέα με τις καλές πράξεις. Και διδακτική για τα παιδιά. Οσο για την στρωματσάδα εγω τους εταξα να τους στήσω την σκηνούλα. Αν δω τα σκούρα όμως θα το κάνω μόνο στωματσάδα.χιχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα!καλώς σε βρήκα!υπέροχες ιδέες! Τον ύπνο πλάι στο δέντρο τον σκέφτομαι και εγώ!Ποιος χαίρεται πιο πολύ τα παιδιά ή εμείς δε ξέρω , αφού άλλο που δε θέλουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το τάισμα δεν το ήξερα. Εδώ δεν έχουμε και δέντρα... μόνο το πίσω μπαλκόνι που έρχονται να φάνε τα ψίχουλα. Εχω τρεις φιλενάδες σπουργιτίνες..εξοικειωμένες μπαίνουν από την μισάνοιχτη πόρτα.
    Οταν έρχονται τα περιστέρια τα μαλώνω...

    Αυτά έχουν τα πρόσφορα από την εκκλησία απέναντι!

    Να περνάτε καλά και φωτισμένα από το φως της χαράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γλυκιά μου Γιώτα έχω ενθουσιαστεί με την φωτογραφία με το πουλάκι στο ψωμί.... όλοι μας δηλαδή εδώ στο σπίτι!!! Μπράβο σας. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω αν θα καταφέρω να ακολουθήσω την υπέροχη αυτή ιδέα σου καθώς αυτή την εβδομάδα είναι εδώ οι γονείς μου, το Σ/Κ έχω κόσμο και καίγομαι και γενικά η δουλειά δεν μου αφήνει πολύ χρόνο... όχι για καλές πράξεις αλλά για αναρτήσεις! Πάντως θα σας διαβάζω και θα σας θαυμάζω!!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχη η ιδέα σου!Κι ακόμα πιο υπέροχο που σκεφτήκατε τα πουλάκια!Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή